14 стрипови кои ја покажуваат разликата помеѓу богатите луѓе и сите други

Додека некои луѓе се борат финансиски и го заштедуваат секој денар, други само напредуваат. И, како што се испоставува, има причина за ова: богатите и обичните луѓе дејствуваат на сосема поинаков начин во слични ситуации. Така, решивме да ги прикажеме овие ситуации со помош на стрипови.

Богатата личност ќе избере што точно сака без оглед на ситуацијата.

 

И се залага за нивните интереси и во најмалите работи.

 

Луѓето со ниски приходи имаат тенденција да организираат огромна забава дури и ако не можат да си ја дозволат, додека богатите само ќе поканат гости на чај со торта.

 

Финансиски стабилните луѓе немаат тенденција да прават „импулсни“ и непотребни купувања.

 

Богатите луѓе обично не оставаат бакшиш само затоа што „е незгодно да не се остави“

 

Богатите луѓе имаат тенденција да не ги проверуваат своите сметки по купувањето.

 

Тие ги ставаат сопствените интереси на прво место.

 

Луѓето со помалку примања трошат на намирници дури и повеќе од богатите луѓе.

„Обичните“ луѓе се трудат никому да не му пречат, особено кога станува збор за нивното здравје.

 

Богатите луѓе инвестираат во работи што носат приход, а „обичните луѓе“ инвестираат во работи што носат трошоци.

 

Богатите луѓе нема да губат време обидувајќи се да разменат или вратат производ со низок квалитет. Едноставно ќе купат нов.

 

Секој што ја знае вредноста на парите, ја знае и вредноста на одморот.

 

Богатите луѓе го ценат своето време повеќе од парите.

 

Милионерите имаат тенденција да не позајмуваат пари.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *