15 цитати за тетоважите кои ќе ви дадат нова перспектива за уметноста на телото

Деновиве никого нема да изненадите со тетоважата на глуждот делфин или знакот на вечноста на вашиот зглоб. Дури и верувајте дека тетовирањето на вашата клучна коска е толку секојдневие што некој може да помисли дека се продаваат на пазар или нешто слично.

Но сепак не треба да заборавиме дека тетовирањето е уметност на телото, кога се прави како што треба. Одвојуваме некои од најубавите цитати кои докажуваат дека тетоважата е приватна и емотивна работа.

 

1.

„Тие го следат времето. Понекогаш работите се случуваат и чувствувате дека треба да ги обележите“. – Скот О’Конор

 

2.

„Секој што имал тетоважа знае дека штом ќе ја направите првата, додека излегувате низ вратата, ја планирате следната“. – Крис Еванс

 

3.

„Мислам дека тетоважите се начин да се изразите без зборови. Без да мора да се објаснувате, луѓето можат да ги погледнат вашите тетоважи и да видат кои сте вие“. – Џоди Морг

 

4.

„Тетоважите му кажуваат на светот дека сè уште имаме што да кажеме“. – Лиз Џонс

 

5.

„Светот е поделен на два вида луѓе: оние кои имаат тетоважи и оние кои се плашат од луѓе со тетоважи“.

 

6.

„Јас сум платно од моите искуства, мојата приказна е врежана во линии и засенчување, а можете да ја прочитате на моите раце, мои нозе, мои рамења и мојот стомак“. – Кат фон Д

 

 

7.

„Мојот единствен совет е да не го истетовирате името на некое момче на себе. Никогаш. Го направив тоа двапати. Двапати! Во процес сум да ги отстранам и двете. Тоа е најболното нешто што може да се замисли“. – Диора Берд

 

8.

„Отсекогаш ми се допаѓаше идејата да го избричам задниот дел од мојата глава и да си го тетовирам своето лице таму, така што ќе ги вадам од памет луѓето“. – Џон Хопкинс

 

9.

„Тетоважите се приказните во твоето срце, напишани на твојата кожа“. – Чарлс Де Линт

 

 

10.

„Тетовирањето е за персонализирање на телото, правејќи го вистински дом и соодветен храм за духот што живее во него“. – Мишел Делио

 

11.

„Технички, сите тетоважи се привремени, дури и трајните“. – Мококома Мохоноана

 

12.

„Тетоважите се постојана посветеност на страста“. – Тауни Лара

 

13.

„Би им рекол на сите деца, немојте да се тетовирате додека не наполните 21 година“. – Џејмс Артур

 

14.

„Добрите тетоважи не се евтини, а евтините тетоважи не се добри“. – Жозефина Фулер

 

15.

„Понекогаш сакам да направам книга од секоја тетоважа што сакав да ја направам пред да направам тетоважа бидејќи имаше толку многу ужасни идеи и концепти. – Лена Данам

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.