Реалност или фантазија? 15 примери кога човечката имагинација малку претерала и тотално не збунува

Понекогаш постои тенка линија помеѓу имагинацијата и реалноста. Тоа се нарекува „ефект на преувеличување на имагинацијата“, кој вклучува лажно запомнување на нешто како реално кога, всушност, тоа било само визуелизирано во умот. И има многу работи кои можат да ја поттикнат нашата имагинација. Земете ги, на пример, овие збунувачки фотографии кои би можеле да ја искриват нашата логика и да ги разбудат нашите перцепции.

 

1. „Моето куче во чудна поза“

 

2. „Човек кој игра билијард на мојот автомобил“

 

3. „Уво-око“

 

4. „Мачка лежерно излезе од автомобилот“

 

5. „Екстра долга рака“

 

6. „Мојата мачка се надена на новата играчка“

 

7. „Столчињата создаваат длабочина“

 

8. „Летечки столб или дамка на подот?“

 

9. „Огромна риба со мали рачиња“

 

10. „Чија е ногата?“

 

11. „Летечки бродови за крстарење“

 

12. „Неверојатна фотографија“

 

13. „Џими заспа под перничето за мачката и за малку ќе доживеев срцев удар“

 

14. „Рефлектирачка површина“

 

15. „Човек што поправа улично светло“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.