15 уметници кои на оригинален начин ги претвориле емоциите во чудесни скулптури

Она што некои од нас веруваат дека на античките грчки скулптури целосно им недостасувало боја, е погрешно. Како што се испоставува, тие биле живописно обоени со пигменти направени од природни состојки. Скулпторот е способен да ги излее своите чувства, искуства и верувања во 3Д уметнички дела, додека им додава свој пресврт.

Следниве уметнички дела немаат потреба од опис за да нè натераат да останеме со подотворена уста, а размислувавме да ви го зачиниме денот со пристап до виртуелна уметничка изложба.

1. Карл-Хенинг Симан, „Без наслов“

2. Зенос Фрудакис, „Слобода“

3. Petrus Spronk, „Архитектонски фрагмент“

4. Џон Бакли, „Ајкулата Хедингтон“

5. Дуан Хансон, „Човек на клупа“

6. Чен Пао-чунг, „Плоштад Хипо“

7. Лизе Кормиер, „Мајката Земја“

8. Ханс-Јорг Лимбах, „Партнер за размислување“

9. Робин Вајт, „Желби“

10. Лоренцо Квин, „Поддршка“

11. Лоренцо Квин, „ГАИА“

12. Ервин Лорант Ерве, „Појавено“

13. Џорџ Лундин, „Заминување“

14. Томас Лерој, „Тежината на мислата“

15. Даниел Попер, „Напредок“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.