15 визуелни загатки кои се како мини тегови за мозокот

Игрите „Најдете го натрапникот“ не се само забавни мразокршачи, тие исто така промовираат критичко размислување бидејќи треба да анализирате зошто одредена работа не припаѓа на другите. Исто така, може да тестира колку е добар вашиот вид и дали сте навистина искусен набљудувач.

Значи, ако сакате малку да вежбате на вашите очи и мозок, подготвивме 15 загатки за да ги решите. Ги очекуваме вашите одговори во коментарите.

1. Кој збор не припаѓа тука?

 

2. Најдете ја празната чаша.

 

3. Најдете ја мачката на која ѝ пораснале долги мустаќи.

 

4. Најдете го зборот кој не припаѓа тука

 

5. Дали го гледате зајакот меѓу мачките?

 

6. Една од овие риби се разликува од останатите, која?

 

7. Најдете го јајцето кое се крие меѓу зајаците

 

8. Забележете го скејтбордот без тркала

 

9. Најдете го зборот што не припаѓа тука.

 

10. Кој гуштер ја изгубил опашката?

 

11. Најдете ги емотиконите со уникатната боја на очите

 

12. Која силуета и прилега на жената од левата страна?

 

13. Која буква нема пар?

 

14. Можете ли да ја пронајдете пандата на оваа слика?

 

15. Кој е скриениот збор?

 • Филип напиша:

  Све пронајдов, сите ги решив.
  Сега каде треба да ја подигнам наградата ?

 • Nekoj напиша:

  nagradata e vo sebe

 • Коментирај анонимно

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.