15 збунувачки фотографи кои нѐ оставија да се прашуваме „Како е можно?“

Љубопитноста обично може да се категоризира во неколку видови. Има еден вид на љубопитност кога ќе видиме нешто што не го разбираме. А потоа, тука е видот на испитување што ги инспирира научните истражувања. Има многу работи кои би можеле да ја поттикнат и нашата љубопитност – од ретки наоди и збунувачки слики до бизарни сценарија.

Пронајдовме 15 фотографии кои веројатно подигнале имагинарни прашалници над главите на луѓето, а можеби ќе ве поттикнат и вие да барате одговори.

 

1. „Моите раце имаат различни големини, форми и бои“.

 

2. Камен или печен компир?

 

3. „Мојот пријател и неговата кукла нуркач“

 

4. „Авионот во кој се наоѓам поради некоја причина е во магла“.

 

5. „Имам автоимуно пореметување поради кое мојата природна боја на коса се промени 3 пати во последниот месец“.

 

6. „Овој автомобил со банана“

 

7. „Овој знак на велосипедска патека во Нов Зеланд нè предупредува за „разиграни крави“

 

8. „Начинот на кој експлодираше оваа лименка со пена за прскање“

 

9. „Забните коронки не светат под црна светлина“.

 

10. „Не дозволувајте ловците на глави да го најдат“.

 

11. „Оваа гаражна врата“

 

12. „Сестра ми живее на Флорида и ми испраќа чудни слики од луѓе. Ова беше најновото“.

 

13. „Фотографирав бубамара како јава полжав!“

14. „Оваа полупроѕирна зграда“

15. „Дали тие автомобили се под вода?“

„Оваа фотографија е направена на панорамско тркало. Зад фотографот се наоѓа паркингот, тој сликал преку прозорец и ова е рефлексија“

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *