16 секојдневни предмети што на локалците им изгледаат нормални, но доколку сте турист може целосно да ве збунат!

Порано мислевме дека многу познати предмети се исти насекаде низ светот, но тоа е далеку од вистината. На пример, ако обрнете внимание, ќе забележите дека сообраќајната сигнализација во различни земји е различна. Во Германија, таму можете да најдете слика на девојка со камила, а во Шпанија – жена. Па дури и опсегот на автомати силно зависи од производите популарни во регионот.

Ние се заинтересиравме за тоа какви карактеристики имаат едноставните објекти во различни земји. Погледнете!

1. Семафор во Германија, во близина на зоолошка градина

2. Во Кореја, обичната вода ја продаваат во шишиња без етикета, за подоцна полесно да се рециклира

3. Наместо да се јаде хот-дог на натрпевар, во Кореја се јадат парчиња октопод

4. Во Холандија има индикаторски светла на контејнерите за ѓубре, за да знаете колку е полн

5. Вообичаени корпи за пазарење во Јапонија

6. Во Малезија, знак кој предупредува на годзила

7. Во Јапонија можете да купите путер исечкан на парчиња

8. Пешачки премин за мачки во Норвешка

9. Во Грција можете да купите вода во хартиена амбалажа

10. Во Шпанија некои семафори, прикажуваат жени

11. Во Португалија се продава ориз за кучиња

12. Во Франција има автомати за багети

13. … и во Швајцарија имаат автомати за сирење!

14. Во меѓувреме во Чешка, знак на кој има крава, но долу под знакот пишува овца…?

15. Во Исланд, можете да најдете графити кои ве учат како да врзете вратоврска

16. Не, ова не е колбас. Вака се пакува џемот во Шведска

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.