17 фотографии кои докажуваат дека луѓето во Јапонија живеат во паралелен универзум од овој нашиот (втор дел)

Јапонија е населена со повеќе од 125,5 милиони луѓе, со просечен животен век од над 84 години. Можеби, се е до исхраната со морска храна и уникатната клима. Или, можеби, така го доживуваат светот. Јапонците се неверојатно креативни и прават сѐ што можат за да си го направат обичниот живот пошарен.

Ние сме заљубени во Јапонија и би можеле да поминуваме часови гледајќи ги фотографиите направени во оваа неверојатна земја.

 

1. „Ноќен автобус во Јапонија“

 

2. „Автобус што носи деца во градинка“

 

3. „Со супата добивате врело челично јајце за да ја загреете ако се олади“

 

4. „Направа за да си ја направите устата посиметрична“

 

5. „Тие ја разбираат модата“

 

6. „Нема влакна, нема проблем. Секогаш можете да ги нацртате“

 

7. „Паркинзи и панорамски тркала на покривите од зградите“

 

8. „Имаат музеј на тема пингвини“

 

9. „Некој поминал премногу време во овој тоалет“

 

10. „Шахти со Покемони“

 

11. „Симпатична зграда, сакав да видам што има внатре. Останав шокиран кога дознав дека е фабрика за согорување отпад“

 

12. „Женска соба во трговски центар“

 

13. „Дури и куклите на излозите ги копираат аниме ликовите“

 

14. „Човек си шета со количка полна мачки“

 

15. „Дури и лисиците во Јапонија чекаат ред да се напијат вода“

 

16. „Мајка ми дојде во посета во Јапонија, не беше подготвена…“

 

17. „Ова е ексцентричниот уметник Еиџиро Мијама“