18 мистериозни предмети чијашто цел не е ни од далеку очигледна…

Понекогаш, во секојдневниот живот наидуваме на работи кои досега не сме ги виделе. И нивната цел останува мистерија обвиткана во тајност. Но, за среќа, постојат познавања на интернет корисниците кои секогаш се подготвени да ги дадат вистинските одговори.

 

1. „Мојот син го најде ова и вели дека не знае што е… и мојата сопруга вели дека не знае што е!“

Одговор: „Тоа е држач за мали чаши“.

 

2. „Мала лиена маса и конусен инструмент“

Одговор: „Ролер за вафли“.

 

3. „Ги пронајдов во креветот, под перницата и на душекот. Имаме мачки, но не мислам дека е нешто од нив?“

Одговор: „Тоа е всушност пената од душекот“.

 

4. „Каков е овој сад?“

Одговор: „Тоа е местач за сијалици во ваква форма“.

 

5. „Изнајмивме куќа и во подрумот ги има овие“

Одговор: „Тоа се држачи за бејзбол капи“.

 

6. „Пластичен прстен со три метални канџи на него“

Одговор: „Тоа се канџи што помагаат за влечење на рибарски мрежи“.

 

7. „Каков е овој штекер со отвор во форма на ѕвезда?“

Одговор: „Тоа е отвор за вметнување жици, треба да има и друг соодветен ваков на друго место“.

 

8. „Го најдов во кутија за накит“

Одговор: „Тоа е антички женски часовник“.

 

9. „Дрвени слонови кои се држат на дрвена прачка“

Одговор: „Тоа е држач за салфети“.

 

10. „Јас и сопругот отидовме на одмор и им го оставивме детето на чување на нашите мајки. Кога се вративме го најдовме овој мистериозен предмет во фрижидерот“

Одговор: „Тоа е мала рачка што ги заклучува/отклучува металните шипки што ја делат средната фиока. Слободно се лизга во двете насоки X и Y за да ја подели фиоката на правоаголници од која било големина, но мора да ја извртите за да ја заклучите/отклучите. Веројатно премногу силно го извртеле или го преместиле без да се отклучат“.

 

11. „Во близина на нашата куќа во шумата е овој остаток направен од тули“

Одговор: „Сигурно на него го пишувало името на местото или локацијата“.

 

12. „Стаклен предмет, внатре е шуплив има дупка од двете страни, па затоа сигурно не е вазна“

Одговор: „Тоа е свеќник“.

 

13. „Тениски рекет со кука на грбот, на долг синџир со топка на крајот“

Одговор: „Ова се користи за мерење на висината на мрежата во средина“.

 

14. „Стаклени предмети со украсни цветни дезени, тежат по 600 грама“

Одговор: „Тие се дел од стар мебел, држачи за пијано или нешто друго тешко, за да се спречи оштетување на подот“.

 

15. „Какви се овие дрвени даски пред вратите во мал шпански град?“

Одговор: „Се користат за заштита од кучињата скитници што мократ покрај вратите. Сопствениците на домашни миленици се охрабруваат да ја користат течноста во даденото шише за да го исплакнат мочањето на нивното милениче од ѕидовите/вратите/подот. Тоа помага да се одржи улицата чиста и да се намалат мирисите“.

 

16. „Метален држач во облик на ракета“

Одговор: „Тоа е држач за алат“.

 

17. „Зошто се наоѓа ова на долниот дел од шишето со лосион?“

Одговор: „Тоа му помага на шишето да се врти додека е во производство“.

 

18. „На секој кат од мојот студентски дом ги има овие дупки. Зградата е направена во 1969 година“

Одговор: „Личи како простор за телефонска говорница“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.