18 мистериозни предмети за кои луѓето мислеа дека имаат бизарна намена, а вистинските одговори им ги даде Интернетот

Се чини дека во 21 век знаеме сè за светот околу нас. Но, сè уште можеме да наидеме на работи кои ќе не натераат да си ја почешаме главата околу нивната намена. На пример, зошто некои градници имаат дополнителни прерамки? И, како може метална топка да заврши во креветче за бебиња? Но, Интернетот може да даде одговори на речиси секое прашање.

 

1. „Не е од магнет и е неверојатно тежок и цврст“

Одговор: „Тоа е бронзено леено, го донирав во музеј за понатамошно тестирање“.

 

2. „Направено од метал со гумени синџири“

 

Одговор: „Блиндер за бик или коњ“.

 

3. „Дали некој знае што е ова? Навистина е тешко“

Одговор: „Тоа е светилка. Тоа е буквално маслена светилка, која треба да се користи за создавање светлина. Фитилот оди во изливот. Маслото оди во стомакот. Го палиш фитилот и пламен ќе изгори на крајот од бликата како мала свеќа и можеш да го носиш својот фенер со себе“.

 

4. „Дрвен блок со 6 метални перки“

Одговор: „Машина за сечење зелка и правење кисела зелка“.

 

5. „Брановидна шема од позади писмото што го добив по пошта“

Одговор: „Тоа е за да се спречат луѓето да гледаат низ пликото и да читаат лични информации“.

 

6. „Каква е оваа сребрена мрсна топка што ја најдов на креветчето на моето дете?“

Одговор: „Имате врата/врати од плакарот со затворач што се заглавува на горниот дел од рамката за да ја држи затворена? Изгледа за вистинската големина. Доколку потпорниот прстен не успее или се откачи, пружината може да исфрли топка со таа големина од врвот на вратата“.

 

7. „Лесен метален синџир“

Одговор: „Држач за цврсто ѕвонче на врата“.

 

8. „Малку чуден антички сребрен медалјон“

Одговор: „Тоа е всушност чанта“.

 

9. „Го најдов во нашата машина за перење, после перењето“

Одговор: „Тоа е всушност апче, што некој го имал во џебот“.

 

10. „Плус прерамки на градникот на мојата девојка“

Одговор: „Чисто естетски“.

 

11. „За што служат овие куки на масите?“

Одговор: „За да ги кренат столовите и ги задржат на нив додека го бришат подот“.

 

12. „Метална игла со синџир“

Одговор: „Тоа служи за палење скара со кибрит“.

 

13. „Ова го гледам во хотел на ноќната масичка. За што служи?“

Одговор: „Тоа е двостран кабел за задржување на далечинскиот управувач за ТВ. На некој му здосадило„ далечинското од другата страна на креветот“

 

14. „Гума со две пијавки“

Одговор: „Тоа е забавна играчка“.

 

15. „Чудна кутија со дупки внатре“

Одговор: „Тоа е хигрометар или снимач на температура. Тркалезното место во вратата е за складирање на тркалезни хартиени дискови за снимање. Отворите се за да се внесе воздухот. Заклучувањето е за никој да не го чепка инструментот додека снима“.

 

16. „Мало гребро што го најдов во бања откако се преселив во нова куќа“

Одговор: „Тоа служи за чистење четка за коса“.

 

17. „Штит за палец ама за која намена?“

Одговор: „Тоа порано го користеле месари“.

 

18. „На креветот во хотел во којшто престојувам“

Одговор: „Тоа е фасцинатор инспириран од Нед Кели! Хотелот во кој престојувате ги продава доколку сте заинтересирани да додадете бизарно екстравагантно парче во вашата гардероба“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.