18 тетоважи кои кријат многу лична и трогателна приказна

Не сите луѓе сакаат да имаат тетоважа на прекрасен пејзаж, цвет или пеперутка. Тие прават тетоважа за да почестат важен или емотивно интензивен настан во животот. Додека другите се обидуваат да опфатат нешто на некаков креативен начин.

 

1. „Баба ми вели дека била принудена да ја направи оваа тетоважа како мала“

 

2. „Портрет на мојата сродна душа“

 

3. „Ангел што ја држи аудио датотеката од мојата сопруга велејќи „те сакам“

 

4. „Понекогаш ја користам листава“

 

5. „Спомен тетоважа за брат ми“

 

6. „Си ја разубавив лузната“

 

7. „4 ѕвезди за моите 4 спонтани абортуси“

 

8. „Братско – сестринска тетоважа“

 

9. „Портрет на мојот син“

 

10. „Татко ми остави белешка пред да почине“

 

11. „Од последната страница на дневникот на мајка ми: Се што треба да правам е да читам и шијам“

 

12. „Во спомен на мојот пријател“

 

13. „Годините на раѓање на моите деца. Првата е на мојот син којшто почина, а втората на мојата ќерка којашто беше премногу блиска со него“

 

14. „Стара фотографија од баба ми“

 

15. „Во спомен на мојот питбул којшто почина“

 

16. „Моментот кога станаа помал и поголем брат“

 

17. „Моите мачиња“

 

18. „Љубовно писмо до моите 5 деца. Секој скапоцен камен е нивниот роден камен, а молекулата е окситоцин – молекулата на љубовта и врските“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *