19 генијалци кои сакале да издизајнираат нешто модерно, но направиле тотална „утка“ и ги збуниле корисниците

Дизајните на нашите домови и предметите во нив се важни бидејќи прават да изгледаат добро и да се попогодни за користење. Тоа е и целта нели? Но, одвреме-навреме, модерната технологија и дизајн премногу се комплицираат до тој степен што стануваат нефункционални и тотално апсурдни.

Погледнете ги следните примери на нефункционални дизајни и одлучете дали можеби вредат за парите?

1. „Може ли сега да лета Капетан Америка?“

2. „Да го ставиме тука „СОС“ копчето, за луѓето да мислат дека е копче за пуштање вода“

3. „Оваа хотелска соба има тоалет веднаш до креветот“

4. „Оваа бања има стаклена врата“

5. „Мислам дека не сум бил во „Mcoads“претходно…“

6. „Ова е нашата хотелска соба по име „Сонце“, видете го само како е напишано на англиски“

7. „Стискам погрешни копчиња иако го псоедувам ова веќе 1 година“

8. „Старбакс почнаа да користат хартиени капаци, ова се случи по само неколку голтки“

9. „Навистина одлично архитектонско решение“

10. „Оваа рачка прави кодот да не може да биде скениран“

11. „Оваа продавница нуди апостолки со вештачка трева“

12. „Копчето за исклучување вели активирање“

13. „Мешањето големи и мали букви не функционира баш секогаш“

14. „Моето омилено чувство кога се туширам е што ладниот воздух од клима уредот удира директно во мене“

15. „Втори или деветти кат?“

16. „Ова далечинско за клима уредот ме натера многу да размислувам“

17. „Ова Пепа пенкало има очи на погрешно место“

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.