19 луѓе кои биле сведоци на чудата на природата и ги фотографирале!

Флората и фауната на нашата планета е многу разновидна. Според научниците, на Земјата има околу 1,6 милиони видови растенија и животни познати на науката, но некои експерти веруваат дека нивниот број може да достигне 100 милиони.

Ние секогаш со занес гледаме на фотографиите од чудата кои природата и луѓето кои биле сведоци на нив ги споделуваат со нас.

1. „По 10 години чекање конечно процвета нашиот џиновски цвет“

2. „Додека нуркав, оваа риба ми се закачи за ногата“

3. „Овие печурки формираа совршен круг“

4. „Бев воодушевен од овој прекрасен инсект“

5. „Најдов камен со исушени алги на него“

6. „Прекрасен двобоен крин“

7. „Оваа пченка си ги порасна своите младенчиња“

8. „Ова виножито штотуку пукна на пола“

9. „Овие цветови даваат преубав лик на оваа зграда“

10. „Мојот цвет е висок 2,5 метри и уште расте“

11. „Мојата мачка има второ срце“

12. „Ги одгледав овие виолетови лути пиперки“

13. „Оваа школка изгледа како дел од вселената“

14. „Овие планини прават сенка како девојка што чита“

15. „Овој цвет изгледа како галаксија“

16. „Мравките тргнаа на работа“

17. „Во мојот автомобил најдов „древна“ банана“

18. „Природата и подари на мојата мачка триаголна зеница“

19. „ Оваа липа е стара 600 години“

Кое од овие природни чуда би сакале да ги видите? Или веќе сте виделе некој ваков сличен феномен?

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.