20+ фотографии кои докажуваат дека луѓето во Јапонија живеат во паралелен универзум од овој нашиот

Во 21 век, многу патници се стремат не само да лежат на плажа покрај морето, туку да ја научат културата на странска земја, да ја видат другата страна на животот на луѓето. Ова секогаш ветува интересни откритија, особено кога станува збор за оригинално место како Јапонија.

Ние не ја криеме нашата љубов кон Земјата на изгрејсонцето, а еве 20+ докази дека Јапонија е неисцрпен извор на традиција, новитети и интересни правила.

 

1. „Во Јапонија во фризерските салони ви ја покриваат шминката со салфетка, за да не ви ја уништат при миењето на косата“

 

2. „На многу јавни места не се дозволени тетоважи, па затоа ако одите во теретана мора да ја покриете со лепенка“

 

3. „Во сите лифтови во Јапонија го имаат овој тоалет за итни случаи“

 

4. „Во метрото има вагони само за жени“

 

5. „Вака ми ги соблекоа чевлите за да не го извалкам подот“

 

6. „Јапонките водат голема грижа за своето лице уште од мали нозе“

 

7. „Во гумите за џвакање ставаат и мали хартивчиња, за да се фрлаат во нив“

 

8. „На кутиите за пица имаат рачки“

 

9. „Токио е премногу населен што се градат вакви тесни куќи“

 

10. „Храна во јапонска болница“

 

11. „Вендинг машина за супа од риба“

 

12. „Јапонска бела јагода, има ист вкус како обичната само не е толку кисела“

 

13. „Кучињата се премногу разгалени во Јапонија, ги дотеруваат и ги шетаат во колички како бебиња“

 

14. „Систем против кражба на куфери“

 

15. „Тие користат аеросолни дезодоранси кои се борат со количината на пот, а не со нејзиниот мирис“

 

16. „На улиците имаат проѕирни јавни тоалети, стаклата се замаглуваат кога човек влегува внатре“

 

17. „А ова се наоѓа во тоалет во бар“

 

18. „Јапонците не потпишуваат документи, наместо тоа користан инкан- сопствен печат“

 

19. „Повеќето ресторани прават реални пластички копии од нивните јадења за да ги прикажат порциите“

 

20. „Јакните на работниците имаат мали климатизери“

 

21. „Библиотеките имаат стерилизатори за книгите и тоа го прават за 30 секунди“

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.