20 оптички илузии од реалниот живот кои ќе ви го „поматат“ умот

Перцепцијата е фасцинантна тема што ги збунува научниците и филозофите со векови. Нашите очи и мозок работат заедно за да го толкуваат светот околу нас. Но, понекогаш информациите што ги добиваме може да бидат погрешни. Оптичките илузии и трикови за перспектива се примери за тоа како нашата перцепција може да биде измамена. Ајде да уживаме во листата на збунувачки фотографии кои треба да ги погледнете двапати за да сфатите што се навистина.

 

1. „Она кога седиш на средното седиште во авионот“

 

2. „Какви се овие панталони наопаку“

 

3. „Куче со само задни нозе“

 

4. „Џиновски подарок“

 

5. „Како листот да е поголем од кучето“

 

6. „Каков е овој автобус што лебди?“

 

7. „Изгледа како макета од зграда, а јас да сум џин, но тоа е само обична фотографија од вториот кат на зградата“

 

8. „Зошто мојот пријател изгледа како картонски исечок?“

 

9. „Автомобил кој ја менува бојата“

 

10. „Понекогаш вака се појавува и ме поздравува од втората полица на ѕидот“

 

11. „Мразот на мојот прозорец се топи како човек што гледа однадвор“

 

12. „Како главата да не му е дел од телото“

 

13. „Во фоајето на оваа ординација има алигатор на делови“

 

14. „Убава насмевка!“

 

15. „Преладно е за прогонување!“

 

16. „Мачката помина низ столот“

 

17. „Изгледаат како да се удираат со главите“

 

18. „Имаат заедничка глава“

 

19. „Тој ги има нозете на неговата мајка“

 

20. „Изгледа како обезглавен човек да се вози во автобусот“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.