20 ситуации кога луѓето одлучија да реновираат и малку ја претераа работата…

Желбата за величественост често се судираат со суровата реалност на чеканот, приказните за несреќите при реновирање изобилуваат како плевел во нерасчистена градина. Од невиниот обид да се закачи полица што завршува во ѕид кој личи на швајцарско сирење до амбициозен ремонт на бања која несвесно се трансформира во авантуристички воден парк, линијата помеѓу триумфот на реновирањето и катастрофата е секогаш премногу тенка.

 

1. „Отворот требаше да биде за мачката“

 

2. „Легитимно“

 

3. „Дали ова се брои?“

 

4. „Во случај масата да сака да се исуши“

 

5. „Ја зедов скалата во раце, заборавајќи дека тукушто и нанесов боја“

 

6. „Го поставив мијалникот шефе“

 

7. „Барем рачката секогаш ќе биде чиста“

 

8. „Прозорче со пречка“

 

9. “Ќе светне ли вака?“

 

10. „Честитки до соседот долу за новиот лустер“

 

11. „Обиди се да не се налутиш“

 

12. „Изгледаше лесно“

 

13. „Соседот се обиде да поправи нешто“

 

14. „Реновирање на 500 годишна кула во Шкотска“

 

15. „Татко ми не е толку добар во реновирање, па затоа неговите неуспеси ги претворив во уметнички дела“

 

16. „Татко ми заборави да ми каже дека поради реновирањето денес ќе се тргнат скалите“

 

17. „Сопругата купи нов прозорец со дупка за мачките. Беше многу горда на изборот“

 

18. „Некој не ги учел аглите на училиште“

 

19. „Имаше само една работа да завршиш“

 

20. „Денес сам си ја поставив микробрановата печка и заштедив 150 долари“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *