22 мистериозни објекти кои беа премногу незгодни дури и за „Google“, но не и за паметните корисници на Интернет

Има многу работи што можат да не остават збунети. Но, без разлика дали тоа е предмет што сте го нашле во новата куќа што сте ја купиле или светкав чуден предмет, не се измачувајте обидувајќи се да го решите сами, бидејќи другите корисници на интернет сигурно го имаат одговорот што го барате.

 

1. „Какво е ова стакло кое ги менува боите?“

Одговор : „Тоа е дихроичен стаклен филтер што се користи за корекција на боја во фотографски печатачи“.

 

2. „Се отвора и на него пишува замок Виндзор“

Одговор: „ Во него се става нешто за горење и може да служи да се затопли нешто“.

 

3. „Личи и тежи колку една батерија. Има дупка горе и напишани броеви од 1 до 9“

Одговор : „Тоа е кутија за игла со мали прегради внатре. Бројките ја покажуваат големината на иглите кои ги внесувате и вадите низ малата дупка“.

 

4. „Што носи овој камион што секое сабајле ме буди во 8 часот?“

Одговор : „Тие се места за копнени станици на „StarLink“. Тие се приземјени врски за сателити, така што кога ќе се поврзете преку нивните сателити, вашиот сообраќај на интернет поминува низ еден од нив“.

 

5. „Какво е ова зелено парче пластика, кое го најдовме на плажа во Мичиген?“

Одговор: „Играчка за нуркање за деца“.

 

6. „За каква цел служи ова парче мебел?“

Одговор: „Тоа е телефонска станица“.

 

7. „Логично е дека го најдовме на фарма, но за што служи?“

Одговор: „Тоа е држач за пијалоци“.

 

8. „Веројатно е некаков вид на послужавник?“

Одговор: „Да, се користи во пекари, за вадење на тазе печива“.

 

9. „Направено е од стакло, зелениот дел е пластичен“

Одговор: „Се користи за цедење јаворов сок од дрвото“.

 

10. „Најдов убаво изработена кутија со мал часовник во средината“

Одговор: „Тоа е дел од биро“.

 

11. „Чудна светилка со масло со канистер“

Одговор: „Ова е познато како студентска светилка за масло. Канистерот е резервоар за масло. Со ставање на резервоарот на страна, светилката подобро би се балансирала и би ја намалила сенката што би ја фрлила дното на светилката доколку го одржувала потрадиционалниот дизајн“.

 

12. „Веројатно е некаков вид на кујнски прибор“

Одговор: „Тоа е држач за камен сад“.

 

13. „Мало тенџере, но не знаеме за што служи“

Одговор: „За јајца. Одоздола ставате вода и горе јајца“.

 

14. „Каква е оваа метална направа?“

Одговор: „Служи за држење хартија, документи“.

 

15. „Ни остана од претходниот сопственик на станот“

Одговор: „Ќе видите 2 слота во челичната шипка одоздола – една должина на жица влегува таму за да ја држи отворена на вистинската ширина, а потоа стаклена плоча лежи на врвот за да ја формира масата“.

 

16. „Го најдов во библиотека ама мислам дека нема врска со книги“

Одговор: „Тоа е „тивок батлер“ за собирање трошки од масата“.

 

17. „Го земав од продавница за ситни работи, ама уште не знам за што служи“

Одговор: „Ова очигледно е рачен тест за проценка на умешноста што се користи во невропсихијата за да се проценат фините моторни вештини. Случајните клучалки се намерни за да бараат различни пристапи за вметнување и ротирање на клучот. Ќе имало 25 мали метални клучеви складирани во делот од дрвениот сад“.

 

18. „Дали е ова кујнски предмет?“

Одговор: „ Тоа држач за пенкала на биро“.

 

19. „Мала сребрена кутија со синџир внатре“

Одговор: „Тоа е кука за чанта. Го закачувате од масата за да не ви го допира подот чантата. Компанијата што ја направи оваа се вика Арбон и е од средината на 20 век“.

 

20. „Интересно мало куќиче што го видов во Шкотска“

Одговор: „Тоа е словенечка пчеларница. Како хотел за пчели…“

 

21. „Го најдов ова во ѓубре. Некои идеи?“

Одговор: „Тоа е вечен календар со ласерски пресек“.

 

22. „Каков е овој прстен што таксистот го стиска на неколку минути?“

Одговор: „Тоа е дигитален бројач што се користи за следење на молитвите“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.