24 причини зошто не треба да им верувате на „совршените“ фотографии

Понекогаш мозокот не може да им поверува на очите, што е она што го нарекуваме оптичка илузија. Во ерата на Инстаграм и Фотошоп, секој ден се соочуваме со разновидни подобрени фотографии. Гледаме фотографии од храбар пријател кој стои на работ на карпа, прекрасна домашна храна, локации од соништата и неверојатни реклами. Но, она што го гледаме не е баш така…

 

24. Споро минува времето кога нема топла вода…

 

23. Што би направиле за да направите добра фотографија за на Инстаграм?

 

22. Не верувајте во рекламирањето.

 

21. Погледнете колку е посветен овој фотограф!

 

20. Кој рече дека белото брашно ја уништува фигурата?

 

19. Единственото парче песок на плажата

 

18. Дали е воопшто можно да се направи добра фотографија од Месечината без да се користат трикови?

 

17. О не, удобноста на левата фотографија исчезна!

 

16. Левитација каква што навистина е

 

15. „Чекај…Сакам да ја направам истата фотографија!“

 

14. Фотошоп може да промени сè.

 

13. Кога се што направивте за фотографија беше да легнете со затворени очи:

 

12. Госпоѓо, расположи се!

 

11. „Да, мамо, јас сум на одмор во планина“.

 

10. Вака се прават романтични фотографии:

 

9. Подлога за танцување токму во вашето фото студио

 

8. Сега знаете што да правите на следната забава!

 

7. „Па, каде можам да ја најдам оваа куќа од соништата во поголема големина?

 

6. Се прашувам, дали воопшто постои висока трева?

 

5. Вертикалната пареа повеќе не е магична.

 

4. Момци, исчистете ја плажата кога ќе завршите!

 

3. Само малку е гаден …

 

2. Знајте ги вашите добри агли.

 

1. Дали има нешто реално во рекламите?

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.