5 морничави пророштва на славната бајачка Баба Ванѓа за следната 2023 година! Ексползија на нуклеарна централа не е најлошото!

Ванѓа, позната како „ Нострадамус на Балканот“, почина пред 26 години на 84-годишна возраст, но се веруваше дека има моќ на предвидување поради сите работи што ги предвиде за блиската и далечна иднина.
Таа рекла дека светот се движи кон вознемирувачката 2023 година, со голема вселенска бура „соларно цунами“ и нуклеарна катастрофа.

Ванѓа почнала да ја „предвидува“ иднината како локален бајач.
Но, наскоро стотици луѓе почнале да се редат пред нејзиниот дом, особено оние кои биле очајни за вести за време на Втората светска војна.

Оттука почнала да расте нејзината легенда, па дури била ставена на платен список некои од владите на државите во 1966 година поради нејзината „психичка способност“.

Митови за неа почнале да се шират уште пред нејзината смрт, но и подоцна кога започна интернет ерата, приказната за Баба Ванѓа си зема свој замав. Затоа денес ќе ги разгледаме предвидувањата кои Ванѓа ги направила за 23-тата година.

1. Орбитата на земјата ќе се промени

Едно од најпознатите пророштва од Баба Ванѓа за 2023 година е дека некако ќе се „промени“ орбитата на Земјата. Не е јасно што значи ова – но ако тоа се случи, може да има катастрофални последици. Нашата планета останува во добра рамнотежа во „космичкиот танц“, но ако се случи дури и најмала промена може да дојде до катастрофални климатски промени. Глечерите ќе се стопат, нивото на морето ќе се подигне и ќе настане глобален хаос.

2. Соларно цунами

Друго нејасно предвидување кое често ѝ се дава на Ванга е соларна бура со размери никогаш досега видени. Сончевите бури се изливи на енергија од сонцето кои испраќаат електричен полнеж, магнетни полиња и зрачење кон Земјата. Тие можат да бидат моќни како милијарда нуклеарни бомби. Но, времето во вселената често едноставно се гледа како убав феномен на небото, како што е Северната светлина. Сепак, се предвидува дека најмоќните соларни бури и блесоци ќе ја оштетат технологијата – потенцијално ќе доведат до масовни прекини и комуникациски дефекти. Некои особено судбоносните предупредувања ги опишаа ваквите настани како враќање на човештвото во „мрачниот век“ .

3. Биооружја

Исто така, се тврди дека Ванѓа дека рекла дека една „голема земја“ ќе спроведе истражување за биооружје на луѓето. Се тврди дека стотици илјади луѓе би можеле да умрат како резултат на овие извртени експерименти. Конвенцијата за биолошко оружје на Обединетите нации ефикасно забранува такви експерименти. И, исто така, забранува складирање на вируси и опасни бактерии. Сепак, се стравува дека некои земји, како Кина, ќе водат мрачни поделби за биооружје.

4. Експлозија на нуклеарна централа

И во друго, потенцијално пореално, предвидување, се тврди дека Баба Ванѓа предупредила на претстојната експлозија на нуклеарна централа. Ова пророштво може да биде позагрижувачко бидејќи постојат вистински стравувања од катастрофа во Украина. Русија ја окупира нуклеарната централа Запорожжја (ЗНПП) додека војната беснее околу нив. Инспекторите на „ОН“ сега го посетија местото – но стравувањата продолжуваат бидејќи Киев ја обвинува Москва за „нуклеарна уцена“. Еден погрешен потег во објектот може да предизвика катастрофа што може да се прошири низ Европа.

5. Крај на раѓањата

Последното тврдење на Ванга беше дека во 2023 година раѓањата би можеле да бидат забранети и сите луѓе ќе се одгледуваат во лабораторија. Лидерите ќе одлучат какви луѓе ќе се родат и ќе можат да ги приспособат нивните особини и изглед. Сите ќе завршат како лик од компјутерската игра „The Sims“. Ова е дефинитивно едно од почудните предвидувања на Баба Ванѓа и ги потхранува стравовите што некои ги имаат за забавување на наталитетот. Просечниот наталитет бил 36,9 на 1.000 луѓе од 1950 до 1955 година, додека сега е само 18,5. И некои прогнози предвидуваат дека до 2050 година може да се спушти на 14,6. Таканаречените предвидувања на Ванѓа се протегаат далеку во иднината – со тврдења што таа рекла дека во 2025 година Европа ќе остане главно ненаселена, во 2028 година човештвото ќе открие нов извор на енергија и ќе оди до Венера, а нивото на морето ќе се зголеми во 2033 година.

Одејќи понатаму, се тврди дека во 2288 година ќе биде создадено патување низ времето, до 3797 година сите луѓе ќе ја напуштат Земјата, во 4599 година човештвото ќе постигне бесмртност, а во 5078 година човештвото ќе ја напушти познатата вселена.

 • Човек на вчерашниот ветер кој тагуваше кон југ напиша:

  Оваа кога гледа, гледа…
  Ама кога не гледа.. ти прогледува низ временската просторна матрица на човековата природа и ти кажува тоа што нејќеш да го чуеш, за послем да го прочиташ онаму каде што нигде не е запишано.

 • Којотот којшто завива на 2 големи љубеници напиша:

  Така е. Само едно не ми е јасно… Нуклеарки, па крај на светот па сочеви бури…
  Па после темен период, па после на крај човештвото ке патува по други планети…

 • Коментирај анонимно

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.