8 мистериозни предмети кои беа лесно откриени од онлајн-детективите

Во тивките агли на нашето секојдневие тлеат мистериозни ситници, обвиени со енигма и интриги. Сепак, во ерата на дигиталното општество, се појавува единствено решение – авенија каде што се спојува колективната мудрост на интернетот: „Reddit“. Виртуелна детективска агенција, корисниците на „Редит“, вооружени со различни перспективи и страст за решавање загатки, доброволно го истражуваат непознатото.

 

1. „Мала црна направа во мојот автомобил“

Одговор: „Тоа е микрофон за телефон за автомобил без раце (може да биде Bluetooth поврзување со вашиот телефон).

 

2. „Знам дека е стол, но за што служат рачкиве од метал кои што се извлекуваат напред и назад?“

Одговор: „Може да служат за да држат послужавник“.

 

3. „Пластични шишиња поставени во форма Х“

Одговор: „Тоа е знак за да се држат луѓето надвор од тревата“.

 

4. „Метална прачка со метални џамлии“

Одговор: „Острилка за ножеви“.

 

5. „Црвено црно стакло, рамна површина, внатре шупливо“

Одговор: „Ова требало да биде вазна“.

 

6. „За што да ги користам овие брановидни прегради на фрижидерот?“

Одговор: „Мислам дека е за тркалезни шишиња за зачини“.

 

7. „Метални шипки вградени во патиштата“

Одговор: „Изгледа како место за монтирање столбови, и овие служат за луѓето да не паркираат автомобили на тоа место“.

 

8. „Метална кутија под секое седиште во авионот“

Одговор: „Веројатно тоа е дел од опремата за летот“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *