98-годишна жена, која има повеќе од 230 правнуци, за прв пат ја запознава една од своите праправнуки на прекрасна фотографија на која се прикажани ШЕСТ генерации во една соба

Ретка фотографија документираше шест генерации жени во една соба, додека 98-годишната баба на едно семејство во Кентаки, го запознава својот прав-правнук за прв пат од нејзиниот дом за стари лица.

МејДел Тејлор Хокинс (98) ја држеше седуммесечната Жавија Витакер додека беше опкружена со нејзината ќерка и внуци на 24 февруари.

 

 

Фотографијата објавена од внуката на Грејси Сноу Хауел оттогаш стана вирална. МејДел има повеќе од 620 внуци благодарение на нејзините ќерки и внуци кои имаат свои деца уште откако наполниле 19 години.
„Мислевме дека ова е посебно затоа што сето тоа се девојки“, изјави Грејси, која се појави покрај Мејдел, за „People“.

На виралната фотографија се наоѓаат ќерката на МејДел, Френсис Сноу, внуките Грејси Сноу Хауел, правнуката Жаклин Ледфорд и правнуката Џејслин Вилсон. Нејзината внука Шерил Блесинг ја направила фотографијата.
Грејси се присети на долгиот живот на Мејдел бидејќи таа ќе наполни 99 години во јули.

 

 

МејДел првпат се омажила во 1940 година, кога имала 16 години, со 50-годишен железнички работник со 10 деца од претходната врска.

Нејзиниот сопруг Бил Тејлор често отсуствувал на работа, но двајцата успеале да имаат 13 деца заедно, изјави Грејси за медиумот. Поранешната сопруга на Тејлор починала додека раѓала близнаци.

МејДел и нејзиниот сопруг не биле богати и живееле без проточна вода или други модерни основни работи, како што се машина за перење и сушење.

„Знам дека и било тешко, но не се жалела никогаш“, изјави Грејси за „People“.

Грејси додаде дека и покрај недостатокот на погодности на Мејдел, таа никогаш не слушнала дека нејзината мајка Френсис се жали дека немала изобилство храна или облека.

 

 

Љубовта и пожртвуваноста на МејДел за нејзиното семејство ги поставиле темелите за нејзините идни генерации.

„Ако сè оди добро, бебето е добро, бабата добро – сите ќе се сретнеме во јуни и ќе направиме друга слика“, изјави Грејси за медиумот.

Според Фокс, матријархот во Кентаки има 106 внуци, 222 правнуци, 234 правнуци и 37 праправнуци кои живеат низ САД.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.