Ајде да го вежбаме мозокот! 10 слики кои ја тестираат вашата способност да обрнувате внимание на деталите

Овој пат ви пренесуваме серија слики кои би можеле да ви помогнат да откриете колку сте внимателни на деталите. Некои од овие загатки може да ве збунат, но знаеме дека ќе успеете да ја решите секоја од нив.

1. Има едно „ОК“ што не е точно, гледате?

 

2. Одвојте време и дознајте каде е бројот 120!

 

3. Има чудна музичка нота, знаеш ли каде се наоѓа?

 

4. Која од овие печурки не спаѓа во групата?

 

5. Најдете го различниот.

 

6. Колку „Q“ има меѓу сите овие „0“?

 

7. Откријте каде се наоѓа доматот меѓу оваа група јаболка.

 

8. Најдете кој семафор е по различен редослед.

 

9. Најдете го „546“.

 

10. Најдете го зборот „advise“.

Решенијата се на страна 2…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *