Ајде логичари! По кој принцип се пишуваат решенијата и кое е решението на 22+33?

Не е најлесната загатка. Значи ова не е тривијална задача плус-минус. Ќе треба малку да се размисли.

 

Како што можете да видите, има примери и со плус и со минус. Ова донекаде ја комплицира работата на прв поглед. Но, знаците плус и минус се вистински аритметички знаци кои собираат и одземаат два броја, а „тајната“ лежи во самите броеви.

Размислете, размислете, размислете уште малку, а потоа преминете на…

решението на страна 2…

  • Ivan напиша:

    22+33=55, prove me wrong

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *