Ајде математичари: Колку јајца снела секоја птица за еден месец?

Познато е дека за еден месец:

– кокошка и мисирка снеле 34 јајца.
– мисирка и патка = 40 јајца.
– пилешко и патка = 50 јајца.

Колку јајца снела секоја птица за еден месец? Споделете ги вашите одговори во коментари! А за точниот одговор кликнете овде