Англиска загатка од минатиот век: Обидете се да најдете само една логичка грешка на следната слика

Визуелна загатка за оние кои се сметаат себеси за највнимателните личности на светот – можете ли да најдете една мана на сликата за само 15 секунди?

Решавањето вакви загатки е најлесниот начин да ги подобрите вашите когнитивни вештини, видот и да ја продолжите младоста на мозокот.

Внимателно разгледајте ја сликата, проучете го секој детал на неа. На прв поглед се чини дека сè на неа е во совршен ред, но не! Уметникот направил мала грешка. Ваша задача е да го најдете, трошејќи не повеќе од 15 секунди во барање. Можете да почнете!