Азиски тест на „староста“: Обидете се да најдете кенгур, гуштер, глушец и врапче

Азија е најголемиот дел од светот, кој се протега на источната хемисфера северно од екваторот. Околу шеесет проценти од светското население живее во Азија. Повеќето азиски земји имаат високи демографски показатели, само Африка е пред Азијците по бројот на раѓања.

На територијата на Азија, почести се монголоидните, кавказоидните и негроидните раси. Интересно, токму на овие земји се родени најстарите цивилизации на планетата: индиски, сумерски, вавилонски и други. Во Азија, можете да сретнете следбеници на различни религии: христијанство, ислам, будизам.

Во просек, Азијците се поздрави и поотпорни од Европејците, благодарение на нивните здрави навики во исхраната и напорната работа.

На трпезата на просечниот Азиец најчесто можете да најдете риба и ориз. Редовно пијат зелен чај половина час пред оброците. Таквото пиење чај го заситува телото со витамини и антиоксиданси, промовира удобно варење. Вреди да се одбележи дека многу Азијци се речиси рамнодушни кон слатките и храната со скроб.

Од памтивек, Азијците се сметаат за една од највредните нации. Тие ја почитуваат секоја работа: и ментална и физичка. Времето доделено за одмор секогаш се троши само со корист.

Во слободното време, Азијците сакаат да го тренираат својот мозок со различни загатки и тестови. Еве го азискиот тест за стареење. Погледнете ја внимателно сликата и обидете се да ги пронајдете дадените ставки.

Тренирајте ги вашите ментални вештини и покрај стареењето на телото! Обидете се да најдете 4 ставки! Кенгур, гуштер, глушец и врапче (Решението е на втората страна).

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.