Бабо, скапи ти се доматите (виц)

Една баба продава домати на пазар. Доаѓа една млада жена и прашува:
– Колку пари се доматите бабо?
– 80 денари.
– Многу скапи мори бабо. Па ти си била многу лакома за пари.
– Не сум јас лакома ќерко, туку ти лошо си се омажила.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.