Базен кој го снемува, во шума во Австралија, предизвика возбуда кај патниците кои брзаат да го „стигнат“ пред да исчезне!

Туристите кои ја истражуваат неверојатната дивина на Тасманија се надеваат дека ќе го видат природниот базен со сина вода што се појавува само по денови силен дожд, на сред шума.
Соодветно именуваниот „Исчезнувачкиот Тарн“ се наоѓа во подножјето на планината Велингтон во внатрешноста на Хобарт, 47 минути југозападно од центарот на градот.

 

 

 

 

 

Авантуристите се желни да го видат недостижниот феномен, кој се полни само накратко по врнежите од над 60 мм дожд. Езерото што исчезнува може да се појави во секое време од годината, но неговата кристално чиста вода ќе се задржи само неколку дена пред да исчезне.

Патниците се сведоци на исчезнувањето на базенот, откако дестинацијата стана вирална на „Инстаграм“ во 2020 година поради нејзината светло сина бистра вода опкружени со камења и високи тасманиски снежни карпи.

 

 

 

 

 

 

Оние кои имаат среќа да го видат езерото во потполност, ги преплавија социјалните мрежи со слики од живиот базен што го одземаат здивот, а некои дури и се впуштија и внатре во ледената вода.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.