Безбедноста на последно место! 16 примери на луѓе кои не знаат за зборот БЕЗБЕДНОСТ!

Без разлика која работа ја работите, секое работно место има свои работни и безбедносни правила што секој вработен треба да ги следи без размислување. Некои луѓе, сепак, избираат да си играат со среќа и да видат каде ќе ги одведе игнорирањето на сето она што го знаат за безбедноста на работното место. Како што може да претпоставиме, нема да биде далеку.

Избравме некои од најлудите примери за непочитување на безбедноста, што ќе се запрашате дали овие луѓе преживеале?

1. „Капетан Скала пристигна!“

 

2. „Безбедносните предлози се преценети, храброста и чистотата се важни!“

 

3. „Скали до Рајот“.

 

4. „Тимска работа“.

 

5. „Само човек на куп палети подигнат од виљушкар кој ја менува сијалицата на улично светло“.

 

6. „Табла за слепи до гола жица“.

 

7. „Ќе средам шефе!“

 

8. „Живее опасно“.

 

9. „Некој се пожали од работниците, дека оставаат дупка на патот без никаков знак и бариери. Ова беше нивното решение“.

 

10. „Супер безбедно нели?“

 

11. „Само да имаше друг начин да се стигне таму“.

 

12. „Не сум експерт, но ова не изгледа безбедно“.

 

13. „Дали операторот добива поголема плата?“

 

14. „Не ги помрднувајте столчињата инаку ѕидот ќе падне и ќе ве убие“.

 

15. „Ви го претставуваме скелето“.

 

16. „Што гледаш!?!?!“

Доколку сакате добра акција или пак забегани и жестоки случки само за најхрабрите читатели, тогаш посетете го каналот Жестоко. Предупредување: Содржините може да ве вознемират!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.