Братот на Ештон Качер признава: „Бев многу љубоморен на брат ми, но тој ми го спаси животот!“

Односите меѓу браќата и сестрите можат да бидат сложени, но љубовта може да ги надмине предизвиците и несогласувањата. Ештон Качер постојано покажува дека е добра личност надвор од неговата забавна кариера, особено кога станува збор за неговиот брат, кој има церебрална парализа уште од раѓање. И покрај оваа пречка, Ештон го поддржува својот брат во надминувањето на предизвиците.

 

1. Тие секогаш ги надминувале сите пречки заедно

 

Мајкл му е брат близнак на Ештон Качер, изненадување за нивните родители, кои не очекувале воопшто да имаат близнаци. Кога се родил Мајкл, имал потешкотии да го земе првиот здив. „Мајка ми забележала дека имам тешкотии во развојот и дека не напредувам како мојот близнак“, признава Мајкл. Сепак, со својата силна волја да преживее и соодветна медицинска нега, тој ги надминал предизвиците од раните недели.

За жал, оваа рана борба имала долгорочни негативни ефекти врз неговото здравје, што довело до доцнење во развојот предизвикано од невролошки проблеми. На 3-годишна возраст, Мајкл добил дијагноза на церебрална парализа.

 

Како што минувало времето, Мајкл се соочувал со уште повеќе здравствени проблеми, поради што Ештон се чувствувал беспомошно. Имало времиња кога лекарите му кажале на Мајкл дека има тешка срцева болест која може да биде опасна по живот. Му требало ново срце за да остане жив, поради што Ештон се чувствувал како да не може да направи ништо за да ги подобри работите.

Тогаш, Ештон бил подготвен да го даде своето срце за да го спаси Мајкл. За среќа, се нашол донатор на време за успешна трансплантација. Додека Мајкл се борел со здравствени проблеми, славата на Ештон растеше. Гледајќи ја популарноста на неговиот брат, Мајкл ја сокри својата церебрална парализа, не сакајќи сожалување.

Сепак, во едно интервју во 2003 година, Ештон несвесно ја откри состојбата на Мајкл, што довело до тензија меѓу нив. Точните зборови на Ештон за време на интервјуто беа: „Не знаев дека излегувам со него бидејќи не знаев дека тоа е тајна“.

Кога церебралната парализа на Мајкл стана позната на јавноста против неговите желби, тој се почувствувал „навистина лут“. Тој никогаш не планирал да биде глас за состојбата, но со текот на времето, видел дека непланираното откритие на Ештон на крајот му помогнало да се помири со својата реалност.

 

2. И двајцата отворено зборуваат за љубомората што ги разделила

 

За време на едно особнео лично интервју, браќата и сестрите Качер се вклучија во отворена дискусија за нивната врска, за време на која Мајкл искрено призна дека му завидувал на својот брат. Кога го прашале за причините за нивното отуѓување, Мајкл директно сподели:

„Љубомора, сигурно, барем од моја страна“, тврди тој. „Знаете, имаше момент кога сметав дека тој добива повеќе внимание отколку што добивам јас и тоа ме одведе во ситуацијата да бидам љубоморен. За една или две години тој оди направи огромни работи и стана добро име. Тоа навистина влијаеше на мене во однос на мојата самодоверба“.

 

 

Како што одминуваше времето и се повеќе се дружеа, нивната врска станувала се посилна и посилна. „Но, штом се собравме, го пребродивме тоа, и сфатив: „Знаеш што? Сè уште ми е брат“. Можеби светот го гледа поинаку, но јас го познавам. Тој не се променил и никогаш нема да се промени. Потоа, откако ја зедов целата слава и сè од неа, можев само да се вратам кај него“.

Од друга страна, Ештон, исто така, се соочил со предизвици и несовршености додека работел на подобрување на односот со својот брат. „И јас имав прекини, како кога првпат почнав да доживувам успех на многу големо ниво. Тоа ти оди во глава“. Качер сподели дека Мајкл бил тој што го „вратил на земјата“. Оттогаш станале навистина блиски, а нивната врска е нераскинлива. Тие секогаш се тука еден за друг, се поддржуваат еден со друг.

Ештон и неговиот брат ја прикажуваат неверојатната сила на врските меѓу браќата и сестрите, слично како длабоката врска што актерот ја создаде со неговата сопруга, Мила Кунис, која порано му била партнерка на екранот.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *