Британски тест за стареење. Пронајдете ги наведените работи за да дознаете дали вашиот мозок старее пред време!

Најстудентската земја, каде што сакаат да играат фудбал, традиционално појадуваат сланина и јајца, а нејзиниот мајчин јазик се изучува во секој агол на светот има еден интересен тест за стареење. Британците најмногу ја ценат интелигенцијата и воздржаноста кај оние околу нив, а во секојдневниот живот – редот и удобноста. Тие не живеат за шоу, туку за себе. Едноставно, но вкусно. Тие се љубезни и воздржани луѓе со одлична смисла за хумор.

Ве покануваме да го истестирате вашето внимание и да го полагате британскиот тест за стареење. Дали ќе можете да ги најдете дадените предмети на сликата? Поканете ги вашите пријатели/колеги/блиски роднини и пробајте го нашиот тест со нив.

Најдете 4 ставки на сликата! Глувче, телефон, птица и пеперутка.

 

Ајде да ги сумираме резултатите од овој тест. Можеме само да кажеме дека оние кои не успеале да најдат предмети треба почесто да поминуваат низ вакви задачи за да ги истренираат своите визуелни вештини со тоа што ќе го одржуваат видот и мозокот млад. И оние кои го направија тоа: не заборавајте да ги одржувате вашите способности!

Решението е на страна 2…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.