Брз е патот од „совршената насмевка“ до заби со кои личите на коњ, особено кога ги купувате од Интернет реклама

Забната естетика е значајна грижа за луѓето ширум светот, со многу поединци кои бараат начини да ја подобрат својата насмевка. За жал, оваа потрага доведе до пораст на бројни производи и услуги со сомнителен квалитет на пазарот. Еден таков пример ја вклучува Лорен Хартли, која стана жртва на возбудлива онлајн промоција, само за да ја открие суровата реалност на нејзините нови заби.

 

Приказната на Лорен започна кога наишла на интернет промоција која ветувала „совршена насмевка“ преку отстранливи забни коронки. Овие видови на забни коронки често се направени од материјали како композитна смола или акрилик. Тие се направени по нарачка за да се вклопат над природните заби и се дизајнирани да го подобрат изгледот на насмевката со покривање на несовршеностите како што се дамки, промена на бојата или празнините. Овие коронки обично се потенки од трајните коронки и често се сметаат за поконзервативна и реверзибилна опција.

Затоа, желна да ги направи забите да изгледаат побели, таа решила да ги купи без да побара стручен совет. Цената од 195 долари се чинела разумна за ветувањето за посветла насмевка.

 

Но, потоа следи разочарувањето.

Во споделено видео таа го изрази своето незадоволство. Таа очекувала новите заби да личат на нејзините природни заби, но побели. Наместо тоа, исходот ја остави да се бори да ја затвори устата. Таа се пожали парите потрошени на заби кои личат на „коњ“.

 

Како одговор на виралното видео, компанијата одговорна за забните коронки ѝ понуди на Лорен нов третман за да го поправи нејзиното искуство. Сепак, таа ја одби понудата, нагласувајќи дека нејзина примарна грижа е враќањето на парите .

Искуството на Лорен Хартли е пример за поединци кои размислуваат за онлајн стоматолошки естетски третмани. Ги истакнува потенцијалните ризици од купување производи без соодветно истражување и професионални насоки.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *