„Целиот сум покриен со тетоважи, па сите ме сметаат за лош татко и „чудовиште”, но не и моите деца!”

Иако самоизразувањето преку уметноста на телото може да биде прекрасно, понекогаш предизвикувачките норми можат да предизвикаат критика од оние околу нас. 51-годишниот Ричард Хаф, кој себеси се нарекува „зависник од тетоважи“ и има преку 240 тетоважи, се отвори дека постојано го нарекуваат лош родител и „чудовиште“, затоа што е покриен со тетоважи.

 

Хаф и неговата сопруга Марита се родители на вкупно седум деца и велат дека „не се разликуваат“ од другите семејства. Сепак, Ричард чие тело е покриено со бројни тетоважи, вели дека луѓето што не го познаваат постојано му се потсмеваат поради неговиот изглед.

 

Ричард ја направил својата прва тетоважа на 17-годишна возраст. „Тоа стана зависност, почнав со нозете и продолжив нагоре“, изјавил тој. Сега, околу 85% од неговото тело е покриено со тетоважи, вклучувајќи ги и имињата на неговите деца. „Сакам да бидам 100% покриен со тетоважи, веројатно во следните четири години“, вели Ричард. „Не знам дали е болката или уметничкото дело што го ставаш, но станува фасцинантно кога ќе можеш да го направиш ова“.

 

Неговата страст за тетоважи не е без негативна страна. Ричард вели дека децата во училиштето на неговите деца честопати се плашеле од него. Неговата ќерка откри: „Тие велат: „ах, тоа е малку страшно“, а јас велам „не, татко ми не е страшен, тој е добар човек“.

Ричард вели дека не дозволил сите негативни реакции на неговиот изглед да му пречат да биде добар татко на своите деца. „Учествувам во родителскиот совет, одам на сите настани на моите деца“, вели тој.

 

Ричард вели дека иако суровите коментари на интернет можат да одат предалеку, тие не ја менуваат неговата љубов кон семејството. „Имањето тетоважи не ги плаши моите деца, не ме прави лош татко, туку ги тера моите деца да добијат поинаква перспектива за животот”.

  • Kurton prerodba nadgradena напиша:

    Ovoj kje go e*e n.a. Grujo co S*pceto

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *