Црвенкапа со зелникот (виц)

Поминува Црвенкапа низ шумата. Наеднаш од една грмушка подава глава Волкот.
– Каде си тргнала Црвенкапо? Кај баба ти ли?
– Да.
– А што носиш во кошницата? Зелник ли?
– Да.
– А во весник ли е завиткан?
– Да.
– Ај подај ми го весникот.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.