Дали да му верувам?: „Мојата другарка дојде да преспие кај нас неколку дена и мислам дека спиела со моето момче во нашиот кревет, но тој упорно негира!“

„Една бесна и збунета жена побарала совет. Таа е убедена дека нејзината љубоморна најдобра другарка спиела со нејзиното момче во нивниот кревет, но тој негира.

Таа го мрази фактот дека имам добра работа и заработувам повеќе од неа. Во моментов таа е сингл, а јас сум во врска – и не и се допаѓа тоа. Неодамна три пати ја фатив како го гледа мојот маж и сега сум убедена дека го следи.

 

 

 

Пред некоја недела шетав низ градот кога ја забележав, со него во вински бар. Тие пиеле и се смееле, а таа му ја стави раката околу вратот.
Нормално, влегов и им се придружив. Тој изгледаше среќен што ме виде (дури и му олесна), но таа изгледаше дефинитивно збунето. Неколку дена подоцна таа дојде кај мене во солзи. Дали можело да да остане кај нас на кратко?
Се вратив дома рано неколку ноќи подоцна и ја најдов завиткана околу него на софата, овој пат и на него му беше многу удобно. Морав да го повикам во кујната и да разговарам. И, минатата недела се вратив дома од неколкудневниот хаос.
Нашата спална соба изгледаше како да ја погодич ураган, постелнината беше валкана, имаше празни шишиња по целиот под и една светилка беше превртена и скршена.

Што е уште поважно, собата на мојот партнер не изгледаше како воопшто да била употребена. Разбирливо донесов еден заклучок, дека таа спиела со мојот маж.

 

 

Јас полудев и ја исфрлив. Сепак, тој сè уште инсистира на тоа дека сè сум сфатила погрешно. Тој вели дека таа спиела со други мажи во нашиот кревет, додека тој се криел кај мајка му.

Апсолутно се колне дека никогаш не ме изневерил и дека бил принуден да се оттргне од неа затоа што се однесувала толку лошо. Дали да му верувам?“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *