Дали можете да ги решите овие 13 визуелни загатки? ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Потешки се отколку што изгледаат!

Иако сето тоа изгледа како типична активност за тинејџери и деца, решавањето загатки има свои важни придобивки дури и за возрасните. На пример, ја подобрува меморијата преку зајакнување на постоечките врски помеѓу нашите мозочни клетки и генерирање нови. Го надградува доброто логично расудување и генијалност и ја подобрува концентрацијата и когнитивните способности. И дури ве принудува да медитирате, помагајќи ви да се опуштите и да се одморите од вашата дневна рутина.

Ние создадовме неколку незгодни визуелни загатки, за да можете да го ослободите вашиот ум од стрес додека сеуште го одржувате активен. Ги чекаме вашите одговори во коментарите подолу.

 

1. Една од девојките се разликува по нешто. Откриете која е таа.

2. Ајде да видиме колку сте добри со боите.

3. Што мислите вие?

4. Најдете 6 разлики.

5. Кој е различниот?

6. Најдете ја силуетата што одговара.

7. Најдете ја различната.

8. Најдете 7 разлики.

9. Колку бои за маркери гледате?

10. Најдете ја силуетата што одговара.

11. Најдете 5 разлики.

12. Која е различна?

13. Која кокошка е различна?

 

Решенијата се на страна 2…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.