Дали оваа мајка е злобна поради тоа што го замолила сопругот да ја спаси неа наместо нивното бебе?

Без разлика дали сте првпат родител или веќе сте го доживеале патувањето на породувањето, некои работи околу подготовката за породување никогаш нема да се променат. Неодамнешното видео на една мајка привлече големо внимание бидејќи таа го замоли нејзиниот сопруг да ѝ даде приоритет на неа пред бебето во случај на какви било компликации при породувањето.

Повремено, за време на породувањето се појавуваат предизвикувачки околности, кои нè поттикнуваат да се соочиме со тешки избори. Овие одлуки често ја вклучуваат тешката дилема да се даде приоритет или на благосостојбата на мајката или на животот на нероденото дете.

И покрај сензитивната природа на ова прашање, останува императив да се дојде до најразумна одлука. Неодамна, Анабел Моралес сподели видео во кое ја изразува нејзината желба нејзиниот сопруг да ѝ даде приоритет на нејзината безбедност доколку се појават какви било компликации за време на породувањето, ставајќи го сопствениот живот над животот на бебето.

 

Во видео пораката се вели: „До мојот сопруг, ако се породам и докторот рече дека треба да бираш помеѓу мене или бебето, те молам спаси ме. Не сакам Итан да порасне без мајка и не сакам да одгледаш две бебиња сам додека тагуваш по својата сопруга“.

 

Ова видео предизвика бурни реакции кај многу мајки, предизвикувајќи сложени чувства за оваа клучна одлука. Едно лице, на пример, сподели дека таа му го поставила истото сценарио на нејзиниот сопруг, а тој одговорил : „Тебе ќе те спасам. Можеме да имаме уште едно бебе, а не можам да имам друга ти“.

Друга корисничка додаде дека нејзиниот сопруг го рекол истото: „Можеме да имаме уште едно бебе, но нашите деца кои се веќе на земјата не можат да имаат друга мајка. Нема да те заменам“.

Сепак, неколку корисници имаа поинаква перспектива и одлучија да го кажат своето мислење. Една мајка напиша: „Избери го нашето дете пред мене… Секој пат. Јас го живеев мојот живот, нивниот живот штотуку започна“. Еден корисник дури ја нарече Анабел „злобна“ поради оваа работа, „Не ми се верува колку зли станаа жените“.

 

Мајките ширум светот продолжуваат да се борат со различни предизвици за време на бременоста и породувањето. Соединетите Американски Држави, особено, се соочуваат со една од највисоките стапки на мајчинска смртност меѓу земјите од првиот свет. Како резултат на тоа, идните родители мора искрено да разговараат за потенцијалните ризици од бременоста и породувањето кога размислуваат да станат мајка.

Како заклучок, различните мислења и дискусии околу оваа тема го истакнуваат широкиот опсег на перспективи во заедницата. Јасно е дека родителството и породувањето се длабоко лични искуства, а разговорите предизвикани од ова вирално видео ја демонстрираат важноста на отворен дијалог и разбирање меѓу родителите и наскоро идните родители.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *