Дали сте над просекот? Можете ли да го решите овој тест за интелигенција од МЕНСА?

МЕНСА е меѓународна организација на луѓе кои имаат натпросечен коефициент на интелигенција. Како МЕНСА Интернационал со седиште во Велика Британија има мрежа низ целиот свет и брои околу 134 000 членови кои ги исполнуваат условите и ги поминале нејзините стандардизирани тестови на интелигенција. „Менса интернешенел“  има 40 национални организации, меѓу кои и „Менса Македонија“. МЕНСА е непрофитна организација основана на 1-ви Октомври 1946 година.

 

Најголемата корист од тоа да се биде член на МЕНСА е фалењето. Членството е резервирано за најелитните интелектуалци на општеството, а единствениот начин да станете член е да постигнете 98 отсто или повисоко ниво на нивниот познат IQ тест. Мислите дека сте паметни за да бидете дел од овие интелектуалци?

Па решете го овој краток тест од нив. Тестот можете да го најдете ТУКА.