Дали верувате во НЛО? Астронаути раскажуваат за нивните средби со НЛО!

Јуриј Гагарин не можел да открива работи за неговиот лет во вселената. Додека пак некои други споделувале забранети информации. Една таква интересна приказна за вселената има да раскаже Владимир Василевич Коваленко кој бил двапати Херој на Советскиот Сојуз.

Сè се случило во 80-тите, но долго време астронаутот не се осмелувал да зборува за тоа што му се случило. Додека бил на вселенската станица Саљут-6, забележал чуден елипсовиден објект во прозорецот, кој, како да се каже, се тркалал паралелно со движењето на станицата. И одеднаш се чинело дека експлодирал, претворајќи се во златна топка. Потоа во близина се појавил втор. Топките биле видливи се додека станицата не влегла во „ноќната“ зона, по што топките исчезнале од погледот.

Тој зборува и за чуден сјај што го забележал заедно со Г.М. Гречко: „Тоа беше како илјадници зраци рефлектори да удираат нагоре. Ова траеше околу 10 минути. Што се случуваше од земјата не можеше да се објасни“.

Генадиј Стрекалов, кој летал во 90-тите, исто така еднаш забележал НЛО. Тој нагласува дека во тоа време небото било целосно ведро, а наеднаш во видното поле на астронаутите се појавила силно блескава сфера. Ја набљудувале околу 10 секунди, а потоа исчезнала ненадејно како што се појавила.

Исто така и астронаутот Павел Попович сподели дека забележал триаголен НЛО во 1978 година. Наоѓајќи се во пилотската кабина на височина од 10.000 метри, забележал необичен авион во форма на триаголник (триаголен авион во тоа време не постоел), кој лесно го престигнал леталото и исчезнал. И покрај фактот дека Попович летал со брзина од 900 км на час, брзината на објектот била околу 1,5 пати поголема.

Василиј Лазарев, за време на интервју во Лондон, рече дека по несреќата во 1975 година во пуст регион на Алтај, додека чекале спасувачи, јасно виделе НЛО. Кој се чинело дека долетал за да се увери дека се во ред. Тој лебдел малку над нив и одлетал.

Зошто овие приказни не се официјално кажани? Аргументот на астронаутите е дека оние кои зборуваа за невообичаени средби во вселената, по правило, повеќе не биле испратени во орбитата. И тие не смеат да зборуваат какви предмети периодично ги набљудуваат астронаутите. На крајот на краиштата, на искусните пилоти кога ќе ги видат овие летала, веднаш им станува јасно дека тоа не се земни технологии.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.