Дали знаете кој треба да биде следниот број? Незгодна математичка задача која ги натера луѓето да си ја чешаат главата

Дали имате математички знаења за да ја решите задачата која ја става вашата интелигенција на тест?

Можеби сте биле добри во матемтика на училиште, но тоа не е нешто што генерално го правиме секој ден. Многумина беа збунети од оваа математичка задача, прашувајќи се кој број точно следи по третата низа.

Ѕирнете во следната загатка и видете дали можете да ја решите. Одговорите ги очекуваме во коментари.