Денес е ден за мозочно вежбање! Три загатки за вистинските генијалци!

Ајде да се одмориме од секојдневните задачи и да ги решиме овие задачи. Подготвени?

1. Колку разлики можете да најдете на сликите?

 

Напишете ги одговорите во коментарите.

 

2. Помогнете му на принцот да го најде вистинскиот начин да стигне до принцезата.

 

3. Загатка за логика.

Ги очекуваме вашите решенија во коментарите!