Девојка е обвинета дека го дала најлошиот совет досега откако сподели кое е најдоброто прашање што можете да го поставите на првиот состанок

Ајда Челик од Торонто рече дека методот за да се открие дали врската ќе функционира е да ги прашате другите за нивните размислувања за пандемијата на Ковид.

„Порано прашував за нивните цели затоа што мислев дека се додека знаете каде сакате да бидете, не е важно каде сте денес“, рече таа во видеото.

Но, новото прашање на Ајда што треба да го постави е: „Кои се вашите мисли за СОВИД-19?“

„Прашувањето за СОВИД е толку оптоварено прашање што открива толку многу – ви ги кажува нивните ставови за здравјето, здравствениот систем, владата, теориите на заговор“, рече Ајда.

Таа продолжи: „Дали се апатични или гласни? Кои се нивните размислувања за следење на правилата воопшто? Како нивниот ум ја обработи пандемијата?“

 

Ајда рече дека иако нема точен или погрешен одговор, тоа е само за да откриеме што мисли вашиот состанок за различни важни теми.

„Тоа прашање и 100 отсто ќе ја создаде или раскине врската. Како би можел да бидеш со некого ако имаш сосема различни ставови за системот на својата земја?“, објасни експертот за здравје.

Некои се спротивставија на прашањето.

„Ако некој ме праша ова, веднаш би рекол збогум“, напишал еден маж.

„Го поставувам ова прашање затоа што верувам во ова, но луѓето ми велат дека сум луд да ја засновам врската на ова прашање“, додаде друг.

Други се согласија со советот на Ајда.

„Тоа одговара многу за вредностите и за тоа каде стојат. Навистина станува одлучувачки фактор ако се усогласите“, рече еден.

„Прашањето покажува дали некој може да разговара за тешки теми со емпатија, сочувство и разбирање“, повтори друг.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *