Дијамантскиот прстен ѝ паднал во тоалетот, а 13 години подоцна бил пронајден и на нејзино неверување, повторно го ставила на рака!

Жена која случајно го фрлила својот венчален прстен во тоалетот, неверојатно повторно се „споила“ со него – 13 години откако и се лизнал од прстот.

 

 

 

Мери Странд (71) и нејзиниот сопруг Дејвид (75) од Минесота се во брак 46 години – а пред 13 години Дејвид ја одбележа нивната 33-годишнина со изненадување на својата сопруга со неверојатен дијамантски прстен.

Сепак, прстенот – кој има голем дијамант опкружен со 16 помали камења – никогаш не и прилегал на Мери како што треба и еден ден се случила катастрофа, ѝ се лизнал од прстот директно во тоалетот додека ја користела бањата.

Уништената Мери мислела дека го изгубила драгоценото парче засекогаш – сè до пред само неколку недели кога примила повик дека прстенот бил пронајден по повеќе од една деценија во станица за третман на вода на само половина километар оддалеченост од нејзиниот дом.
Приказната за исчезнатиот прстен на Мери – и неговото неверојатно повторно откривање беше споделена минатата недела од страна на Митрополитот совет, владина агенција која е специјализирана за услуги за метрополитенскиот регион на збратимени градови.

Мери изгубила секаква надеж и прифатила дека никогаш повеќе нема да го види својот прстен. Но, 13 години подоцна, Мери добила повик за кој мислела дека никогаш нема да го добие. Во март, тројца работници во отпадни води го пронашле прстенот додека се обидувале да поправат машина.

 

 

Кога погледнале, видле блесок од злато како лебди во водата.
Стотици повици пристигнале од семејства кои ги загубиле саканите наследства, но описите никогаш не се поклопиле. Дури кога ќерката на Мери и Дејвид дознала за прстенот преку табла за пораки од соседството, таа ги предупредила родителите, велејќи ѝ на мајка си: „Тоа мора да е твојот прстен“.

 

 

Следниот ден Мери му се јавила на градскиот совет, но по 13 години од исчезнувањето на прстенот, таа не можела да се сети како точно изгледал, па испратила слика. И на изненадување на градскиот работник, прстенот точно одговарал.

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.