Дневникот на еден млад Индијанец (виц)

Млад Индиjанец научил да пишува и започнал да си води дневник.
Прв ден – многу убав ден. Ќерката на главатарот се изгуби, тргнавме да ја бараме целото племе. Ја најдовме како се капе гола на реката, сите ѝ се изредивме.
Втор ден – многу убав ден. Жената на главатарот се изгуби, тргнавме да ја бараме целото племе. Ја најдовме како се пече на сонцето, гола на карпите, сите ѝ се изредивме.
Трет ден – многу лош ден! Како можев да се изгубам…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.