„Добивме 1 милион долари поради неверојатен знак среќа! Бевме во банкрот, но сега уживаме во луксузни одмори“

Среќен брачен пар кој заработил 1 милион долари, својата животна добивка ја препишува на мала црна мачка скитник.

 

 

Тони и Деб Пирс почнале да го хранат Били кога биле во сериозни финансиски тешкотии, но сега ќе уживаат овој Божиќ во нивниот ново реновиран дом.
Двојката, од Саутенд, Есекс, освоиле 1 милион долари на Националната лотарија во 2017 година и сега сакаат да го разгалат своето милениче Били со што сака.

 

 

Деб вели: „Некои луѓе велат дека црните мачки немаат среќа, јас би рекла дека ништо не може да биде подалеку од вистината! Кога се појави Били, бевме блиску да го продадеме нашиот сакан дом и самите да станеме скитници. Тони престана да работи поради лошо здравје и бевме во сериозни долгови“, продолжи 63-годишниот.
„Се чинеше дека нашата единствена опција беше да одиме во изнајмено сместување тогаш, шест месеци по доаѓањето на Били, не погоди среќата и нашите животи засекогаш се променија“, додаде таа.

 

 

Двојката можела да остане во својот дом и да го реновира во нивно „совршено парче рај“.

Оттогаш тие уживаат во луксузни одмори во странство и во Велика Британија, при што им се придружил и Били, а Норфолк станал фаворит на семејството.
Тони и Деб ја сакаат локацијата толку многу што решиле да искористат дел од добивката на лотаријата за да купат втор дом таму.

Били има „огромен носач“ за да може да се движи наоколу додека патува и да ужива во изборот на храна од која може да избере.

Двојката не штедела за грижата за него, плаќајќи двапати дневно инсулински инјекции откако му бил дијагностициран дијабетес и го ставиле на прилагодена хипоалергична исхрана.

 

„Покрај тоа што нѐ има на повик за неговите инјекции двапати дневно, ние исто така правиме многу исклучоци поради неговите угостителски каприци“, вели гордиот сопственик на мачката.

„Можеби тоа се должи на неговите денови како скитник кога сигурно уживал во многу разновидна исхрана, но сега мораме да направиме избор на храна за него.

„Кога ја плаќам сметката за нега на ветеринар или специјализирана диета на Били, што е повеќе од нашето годишно патување во Савој, не можам да не помислам дека можеби и Били има среќа. Не е лош животот за еден скитник од Саутенд кој јасно се појави на вистинскиот праг во вистинско време и ни докажа дека црните мачки всушност имаат среќа!“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *