Духовити стрипови за борбите со кои се соочуваме секој ден

Сликарката и илустраторка која живее во Лондон, Наталија Лобанова, црта исклучително искрени стрипови за нашето секојдневие. Нејзините духовити цртежи обично се претставени на едноставен начин, како скици, но тие се полни со вистина за нашата современа култура и општество, како и за нашата перцепција за овие работи.

Собравме 10 од најбрилијантните дела од делата на Наталија кои ги отсликуваат нашите секојдневни проблеми.

1. Најлошото чувство досега

 

2. Многу поддржувачки пајак

3. Тоа е растење.

 

4. „Затоа не пијам вода пред спиење“.

 

5. На повеќето девојки ова им се случува два пати неделно.

 

6. „Зошто моето тело е секогаш против мене?“

 

7. Благодарам, тоа е навистина информативно.

 

8. Вечно одолговлекување

 

9. „Еј, не ми треба ваква помош!“

 

10. Ова е најлошиот дел од летото.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.