Двајцата млади мајстори и дедото (виц)

Дваjца млади мајстори правеле полски клозет во дворот на една селска куќа.
Поминал еден кусоглед старец и прашал:
– А бе деца, што мајсторите таму?
Единиот му одговорил шеговито:
– Амбар градиме дедо, амбар!
Старецот потврдно климнал со главата:
– Браво, деца, браво! Е па ајде со здравје да си го наполните и со здравје да си го изедете!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.