Две навидум лесни задачи за внимание – обидете се да ги решите без никаква помош!

Погледнете ги овие три цртежи на животни кои се подготвуваат да започнат со појадок и одредете кој е различен од останатите.

 

 

Нашите предизвици за внимателност се одличен начин да се опуштите и да го оттргнете вашиот ум од метежот и вревата на секојдневниот живот. Тие ви дозволуваат да се исклучите од надворешните стимули и да се фокусирате на одредена задача. Ова е особено корисно за луѓето кои работат под висок притисок или стрес.

 

Втората задача е да одредите кои две слики се исти.

  • Nikola напиша:

    Vo prvata e slika broj 2. Pileto na kriloto ima eden perduv pomalku.Na drugata 1 i 2 se isti .Pileto na desnata noga ima 2 kandzi a na 3i 4 ima 3 kandzi.

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *