Две загатки со броеви кои се многу интересни за решавање

Морате прво да ја сфатите логиката за да го откриете решението. Да видиме кој прв ќе ги реши во коментари.

Прва загатка

Втора загатка

  • Мето напиша:

    1 загатка: Станува збор за степенување. Во горната половина од кругот во центар е бројот (основа) во левиот ќош степеновиот показател (експонент) и во десниот резултатот, во долната половина основата и експонетот ги менуваат местата. Одговорот е 2 на 6-та = 64

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.