Едноставен тест кој ќе ја открие вашата психолошка состојба

За проценка на личноста, психолозите често користат проективни тестови кои вклучуваат двосмислени слики или дамки со мастило за да предизвикаат одговори кои можат да откријат аспекти на личноста на субјектот.

Ние имаме еден од овие тестови за да ви помогне да сфатите што ви е на ум во моментов.

Гледајте ја сликата не подолго од 10 секунди и забележете што прво гледате.

 

 

Завршивте? Сега можете да продолжите на толкувањата.

 

 

1. Видовте пештера:

 

Многу е тешко да се исфрлите од рамнотежа. Вие сте мирна личност која се труди да ја гледа само добрата страна на нештата. Поради вашата внатрешна сила и оптимизам, негативните ситуации не вршат притисок врз вас. Од луѓето како вас често се бара помош или совет.

Поддржете ги вашите најблиски и споделете ја вашата позитивна енергија со нив.

 

2. Видовте НЛО:

Се чини дека секогаш сте на работ на дефект и ќе експлодирате. Неможноста да се носите со стрес доведува до здравствени проблеми како што се несоница или чести кошмари.

Не држете ги сите ваши емоции потиснати цело време и не дозволувајте ниту една ситница да ве нервира. Ова може да предизвика мигрена, гадење и други компликации.

3. Видовте лице на вонземјанин:

Имате тенденција да создавате проблем од сѐ. Вашата навика се да биде како што треба води до чест стрес.

Треба да се смирите и да престанете да трошите енергија на неосновани грижи. Соочени со тешка ситуација, обидете се да ја погледнете од друг агол. За полесно да се борите со стресот, обидете се да правите вежби за дишење – тие навистина можат да помогнат. Земете длабок здив низ носот и полека издишете низ устата.

Дали резултатите се совпаѓаат со вашата моментална состојба? Споделете со нас во делот за коментари!